Article 1. Organització.

La Mola War Race és una cursa d’obstacles i està organitzada per l’empresa Elitechip S.L. i amb el suport de l’Ajuntament de Maó, el Consorci Militar del Museu de Menorca i Menorca Natura Cultura Turisme S.L.

La Mola War Race és un esdeveniment que aglutina les 2 vessants sent alhora un esdeveniment turístic i esportiu. D’una banda, es tracta d’una cursa d’obstacles, i d’altre banda té la seva part lúdica, així com suposa un repte personal obert a qualsevol persona amb l’únic objectiu de participar i acabar la prova.

És un esdeveniment que compta amb dues distàncies dins el recinte de La Mola i que es disputarà el dia 2 d’octubre del 2021.

Les dues proves són La Mola War Race Hard de 12 km i 25 obstacles; i La Mola War Race Fast de 6 km i 15 obstacles.


Article 2. Dates i Lloc

La prova es disputarà el dia 2 d’octubre de 2021 al recinte de la Fortalesa de La Mola, a la ciutat de Maó.


Article 3. Horaris i sortides

Divendres 1 octubre  6:00 – 20:00h Entrega dorsals.

Dissabte 2 octubre

     8:00 – 12:00h Entrega dorsals.

     9:30h 1ª Sortida La Mola WR HARD (hi haurà sortides de 25 participants cada 5 minuts).

     12:30h Sortida La Mola WR KIDS.

     16:00h Sortida La Mola WR HARD (hi haurà sortides de 25 participants cada 5 minuts).


Article 4. Modalitats i recorreguts

   – La Mola War Race Fast, 6 km

   – La Mola War Race Hard, 12km


Article 5. Participació i edat mínima.

La Mola War Race Hard: Podran participar totes aquelles persones que ho desitgin i tinguin com a mínim els 18 anys complerts el mateix dia de la prova.

La Mola War Race Fast: Podran participar totes aquelles persones a partir de 16 anys. Els menors d’edat hauran de presentar l’autorització paterna el dia de la recollida de dorsals.

La Mola War Race Kids: De 8 a 15 anys, hi haurà proves adaptades a la seva categoria.


Article 6. Categories.

La Mola War Race Hard:

Absolut femení i masculí (de 18 a 39 anys).

Veterans/as 40 (de 40 a 49 anys).

Veterans/as 50 (a partir de 50 anys).

EQUIPS.

Cada equip estarà integrat per un mínim de 6 participants.

Els/les participants d’aquesta categoria hauran de superar els obstacles i per fer-ho podran ajudar-se entre tots a tots els obstacles, així com realitzar una penalització grupal entre tots els components, a aquella estació que no puguin superar.

És comptabilitzarà el temps a meta dels 6 primers integrants i no hi pot haver una diferència de temps superior a 20 segons entre el primer i el sisè.

La Mola War Race Fast:

o Absolut femení i masculí (de 18 a 39 anys).

o Veterans/as 40 (de 40 a 49 anys).

o Veterans/as 50 (a partir de 50 anys).

La Mola War Race Kids:

o Sub 10 femení i masculí (8 – 9 anys) o Sub 12 femení i masculí (10 – 11 anys) o Sub 14 femení i masculí (12 – 13 anys) o Sub 16 femení i masculí (14 – 15 anys)


Article 7. Preus i dates

La Mola War Race HARD:

o Fins dia 31 de juliol – 65€ o De dia 1 d’agost a 31 d’agost – 75€ o De dia 1 de setembre a 19 de setembre – 85€ o De dia 20 de setembre a 27 de setembre – 95€ La Mola War Race FAST:

o Fins dia 31 de juliol – 40€ o De dia 1 d’agost a 31 d’agost – 50€ o De dia 1 de setembre a 19 de setembre – 60€ o De dia 20 de setembre a 27 de setembre – 70€ La Mola War Race KIDS:

Fins dia 27 de setembre – 5€


Article 8. Avituallaments.

Es realitzaran 3 avituallaments al llarg de la cursa per facilitar la hidratació i nutrició dels participants:

1r avituallament entre els obstacles 6 i 7 2n avituallament entre els obstacles 12 i 13 3r avituallament entre els obstacles 17 i 18 (només per els participants HARD)


Article 9. Terminis d’inscripció.

El termini d’inscripció serà fins el 27 de setembre de 2021 o bé fins que s’esgotin les places disponibles.

Fora d’aquest termini NO es tramitaran inscripcions.

Una inscripció es considerarà formalitzada un cop s’hagi efectuat el pagament de l’import d’inscripció.


Article 10. Identificació.

Per recollir el dorsal i el xip obligatori per participar a la cursa, és imprescindible presentar el DNI, o qualsevol altre document oficial acreditatiu de la identitat per contrastar la inscripció, així com el justificant d’inscripció con el decàleg de responsabilitat firmat, que pot descarregar a la web de la prova.

El xip de control de temps s’ha de dur en tot moment duran la cursa, i ha d’estar col·locat als cordills de la sabata o al turmell mitjançant un porta xips, però en qualsevol cas sempre per sota del genoll.


Article 11. Assegurança.

Cada atleta participant en alguna de les proves de La Mola War Race, ho fa baix la seva responsabilitat i assegura que te un nivell de condició física suficient per afrontar la prova a la que participa.

L’organització disposarà d’una pòlissa asseguradora de responsabilitat civil i una assegurança d’accidents.


Article 12. Jutges i desqualificació o retirada

S’adverteix que els jutges de la prova i els responsables de la seguretat tenen la facultat de desqualificar o retirar a un/a atleta que no mostri coherència, equilibri físic o qualsevol altre risc per la seva pròpia seguretat o que posi en perill a altres corredors/es.

Els jutges determinaran la penalització a realitzar quan correspongui si no es supera un obstacle, tant en categoria individual com en equips.

Hi haurà jutges a tots els obstacles per assegurar que les normes es segueixen de forma correcte, però dependrà de cada atleta completar-los correctament, si no ho fa serà desqualificat.


Article 13. Motius de desqualificació.

1. Iniciar la sortida abans de la senyal del jutge o en una tanda diferent a l’assignada.

2. Alterar el recorregut d’altres participants, vulnerant les normes de respecte i de joc net.

3. Fer cas omís a les indicacions del personal d’organització o els jutges.

4. No realitzar les penalitzacions imposades pels jutges.

5. Accedir a la meta per un lloc que no sigui el de l’arribada.

6. Tirar qualsevol material amb el qual havia començat el recorregut (samarreta, motxilla, embolcall de barreta o gel energètic, etc.)

7. Rebre ajuda externa si no participa per equips.

8. Qualsevol altre circumstància no prevista en el reglament que a judici de l’organització sigui motiu de desqualificació.


Article 14. Seguretat i recorregut.

El recorregut estarà marcat i senyalitzat prèviament per no perdre’s dins el circuit.

Hi haurà voluntaris i personal sanitari presents. Si durant la competició un atleta es troba algun/a lesionat/da, ferit/da no intentarà moure’l i alertarà a l’organització.


Article 15. Arribada

La prova finalitzarà un cop cada participant hagi passat per l’arc d’arribada i trepitgi l’estora de control de temps. Serà en aquest moment quan se l’hi entregui la medalla finisher.


Article 16. Trofeus

Hi haurà trofeus per als 3 primers classificats de cada categoria, a excepció de la Mola War Race Kids que se’ls entregarà una medalla a cada participant al finalitzar la prova.


Article 17. Suspensió de la prova

L’organització es reserva el dret de variar el punt de sortida o arribada, endarrerir l’hora d’inici de la carrera, així com suspendre per causes alienes als organitzadors, comunica’t-ho per la web i les xarxes socials oficials de la prova.


Article 18. Ús de dades del participant

a) La inscripció implica l’autorització per al lliure ús del nom, cognoms i foto dels participants en els mitjans de comunicació amb informacions relacionades amb la prova.

b) De conformitat amb l’establert en la Llei Orgànica 15/1999 del 13 de desembre de protecció de dades de caràcter personal, s’informa que la participació en la prova implica el consentiment per la incorporació de les dades personals facilitades al fitxer automatitzat existent per als organitzadors. La finalitat d’aquest fitxer és el tractament per la gestió i desenvolupament de la prova.

c) Els participants consenten en el moment de la inscripció que les seves imatges durant la prova podran ser utilitzades per l’organització i per les empreses col·laboradores com a fins de difusió i publicitat de la prova i/o productes associats a la mateixa.


Article 19. Responsabilitat dels participants

Es responsabilitat exclusiva del participant ser apte per la competició, es dir, tenir un nivell de salut i preparació física, tècnica i mental necessària per afrontar una prova d’aquest estil.

L’organització estarà exempta de qualsevol responsabilitat per danys i perjudicis o lesions que pugui sofrir qualsevol participant.

Tot atleta que participi en la prova accepta les normes senyalitzades anteriorment en el moment de formalitzar la inscripció, prevalent el criteri de l’organització en cas de dubte.